Risicovoet Reuma

Risicovoet Reuma

Bij iedereen is bekend met reuma. Minder bekend is dat reuma niet alleen een gewrichtsziekte is. Reuma kan ook in de spieren en in het bindweefsel zitten. Dit noemen we wekedelen reuma.

Verschillende soorten reuma:

  • Reumatoïde arthritis of R.A. Dit is de meest voorkomende vorm van Reuma
  • Artrose. Slijtage aan het kraakbeen om een gewricht
  • Ziekte van Bechterew
  • Wekedelen reuma
  • Jicht
  • Artritis psoriasis
  • Juventuele Artritis (jeugdreuma)

Meestal hebben reumapatiënten veel last van het bewegingsapparaat. Zeker in de ochtend. Dit zijn de bekende “opstart problemen”. Voor de voeten kan reuma grote gevolgen hebben. Vervorming van gewrichten en teenstanden kunnen veel last veroorzaken. De voeten hebben doorgaans veel eelt door wrijving en drukpunten. Door verminderde doorbloeding kunt u last hebben van vochtophoping. (Oedeem) Schoenen kunnen daardoor te strak gaan zitten, waardoor het gevoel minder wordt. Ook kan, door de vergroeiing van de voeten, kleine zenuwen klem komen zitten, waardoor u een verminderd gevoel in uw voeten heeft. Het is daarom belangrijk om uw voeten en schoenen dagelijks te controleren. Een bezoek aan uw medisch pedicure, medisch voetzorgverlener is meestal een enorme verlichting. Ook deze behandelingen worden deels of geheel vergoed. Het ligt er natuurlijk aan welke verzekering u afgesloten heeft. De behandelingen worden alleen vergoed bij een medisch pedicure of een Pedicure met de aantekening Risico voet 2. U dient wel een verwijskaart van de specialist en een factuur van de medisch pedicure naar uw ziektekostenverzekering te sturen.

Onderstaande foto geeft het proces weer wat reumatoïde artritis met het gewricht doet:

Proces wat reumatoïde artritis met het gewricht doet


Jicht
Jicht

Reuma aan de handen
Links: gezonde gewrichten; Rechts: Gewrichten aangetast door reuma

Medische Voetzorg Valkenswaard

Alberdinck Thijmstraat 1
5554 TE Valkenswaard

info@medische-voetzorg.nl

06 - 18 88 64 02

Privacyverklaring
Cookieverklaring

© 2019 Medische Voetzorg Valkenswaard. Website door Nijssen Media
ProCert KwaliteitsRegistratie voor de Pedicure; Kwaliteits Registratie Nummer: 14000 ProVoet; Brancheorganisatie voor de Pedicure Erkend Leerbedrijf
Icon Nijssen Media