Nagelbeugels

Nagelbeugels

Veel mensen hebben last van ingroeiende of tunnelnagels (zie afbeelding). Dit kan heel pijnlijk zijn en soms bemoeilijkt dit het lopen. In veel gevallen kan dit pijnloos opgelost worden d.m.v. het plaatsen van een nagelbeugel.

Er zijn verschillende nagelbeugels. Niet alle cliënten mogen bepaald soort beugels dragen. Denkt u aan de diabetische voet. Soms is er verlies van gevoel (PS). Indien men dan een nagelbeugel plaats die onder de nagel vast gezet wordt, kan de cliënt daar op den duur veel gevolgen van ondervinden. Men voelt immers niet of de beugel pijn doet. Daarom is het verstandig om u eerst goed te laten informeren. Uw voetzorgverlener weet welke nagelbeugel het best bij u past zonder dat u risico loopt op vervelende gevolgen.

 
Tunnel nagels voor behandeling
Tunnel nagels voor behandeling
 
Tunnelnagels na 12 weken
Tunnelnagels na 12 weken

De BS spange

Deze beugel is uitermate geschikt voor de risico voet. Het is een beugel van fiberglass die op de nagel wordt bevestigd. Er komt niets onder de nagel zodat het risico op verwonding nihil is. De beugel groeit met de nagel mee en corrigeert de nagel tijdens het uitgroeien.

BS spange
BS spange

De Goldstäd Spange

Deze beugel kan zowel onder de zijkant van de nagel worden bevestigd dan op de nagel. De beugel wordt vastgezet met speciale lijm met een gel. Het voordeel van deze beugel is dat je de spankracht kunt aanpassen. De beugel wordt op maat gemaakt, dus precies aangepast op maat van uw nagel. Deze beugel kan ook gewoon meegroeien als deze op de nagel word bevestigd. Wordt de beugel onder de zijkant van de nagel bevestigd dan moet u terug komen om de beugel weer op spanning te laten brengen. Deze beugel is niet voor iedere risico voet geschikt.

Goldstäd spange
Goldstäd spange

De Omega beugel

De omegabeugel is niet geschikt voor risico voeten. Dit omdat de uiteinde van de beugel met haakjes om de nagel wordt bevestigd. Door de omega lus aan te spannen worden de uiteinde van de nagel op gelift uit het nagelbed. Zo wordt de nagel mooi recht. Deze beugel wordt handmatig vervaardigd en is voor elke nagel uniek. Ook bij deze beugel moet u terug komen om de beugel weer op spanning te brengen.

Omega beugel
Omega beugel

Medische Voetzorg Valkenswaard

Alberdinck Thijmstraat 1
5554 TE Valkenswaard

info@medische-voetzorg.nl

06 - 18 88 64 02

Privacyverklaring
Cookieverklaring

© 2019 Medische Voetzorg Valkenswaard. Website door Nijssen Media
ProCert KwaliteitsRegistratie voor de Pedicure; Kwaliteits Registratie Nummer: 14000 ProVoet; Brancheorganisatie voor de Pedicure Erkend Leerbedrijf
Icon Nijssen Media